Az okostelefonok több ingert hoztak életünkbe, mint azt valaha is elképzeltük. Napjainkban egyre inkább telefonjainkra és digitális eszközeinkre támaszkodunk és szó szerint bámuljuk őket akár órákon keresztül. Szerencsére egyre gyakrabban és egyre többen vágyakozunk lekapcsolódásról, menekülésről a digitális térből.

Számos praktika és eszköz létezik, melyek segítenek ebben. Mi mai bejegyzésünkben egy kicsit más szemszögből vizsgálódtunk. Összeszedtünk 5 meggyőző érvet, hogyan is segít a digitális detoxban PlanAll tervezőnk folytonos használata.

  1. Eszközmentes idő

Vegyünk egy egyszerű példát. Ha nincs terveződ, talán sok esetben csak azért veszed kézbe a telefonodat, hogy megnézd, mi van a naptáradban és hirtelen arra eszmélsz, hogy 30 percet töltöttél e-mailek ellenőrzésével, közösségi oldalak görgetésével, webshopok böngészésével vagy éppen egy barátoddal csevegve. Most képzeld el, hogy ilyenkor inkább a planallodhoz nyúlsz!

Amikor elkötelezed magad egy tervező mellett, akkor nemcsak a papírt választod a technológia helyett, hanem megtapasztalhatod a technológiamentes idő pozitív hatásait. Ez lehetővé teszi, hogy jobban jelen legyél az életedben.

Egyszerű: amíg a terveződet használod, kevesebbet vagy egyáltalán nem nézed a telefonodat.

  1. Elősegíti a tudatos életet

Ha időt töltesz a terveződ kitöltésével, jobban átláthatod az idődet és feltérképezheted, hogyan töltöd az egyes hónapokat, heteket, napokat, sőt akár órákat. Azzal, hogy leírod, mit szeretnél prioritásként kezelni és mikor szeretnéd ezt megtenni, lépéseket teszel egy tudatosabb élet felé.

  1. Telefonmentesen indíthatod a napodat

Felkelés után próbálj meg ne rögtön a telefonodhoz nyúlni! Abban a pillanatban, amikor ellenőrzöd az összes bejövő üzenetet, e-mailt és értesítést, elméd teljesen elterelődik. Inkább kezdd a reggelt egy csendes énidővel, amely során néhány percre előveszed terveződet és végigveszed az aznapi teendőket, célokat.

  1. Lefekvés előtt is lekapcsolódhatsz

A planallod segítségével este korábban kikapcsolhatod a telefonodat vagy egy másik szobában hagyhatod. Abban az esetben, ha a lefekvés előtti utolsó órákban meg kell nézned a holnapi menetrendet, egyszerűen kinyitod a terveződet. Ilyenkor feljegyeztheted a nap legjobb pillanatait is.

  1. A körülötted lévőket inspirálhatod

Azzal, hogy egyre többször lecsukod a laptopodat és félreteszed telefonodat, a körülötted lévőket is inspirálod. Amikor kinyitod a terveződet, családod és barátaid látni fogják, hogy valamit tervezel, ahelyett, hogy azt feltételeznék, ismét feleslegesen töltöd az időt a telefonodat bámulva.

Készen állsz arra, hogy igent mondj a papíralapú tervezésre és csökkentsd a telefonod nyomkodásával töltött időt?

Ha még nem vagy planall tulajdonos, irány a webshop és vesd bele magad a tervezésbe!

TETSZETT A CIKK? OSZD MEG BARÁTAIDDAL!