Bár a nagybetűs vakáció nagy része eltelt, az utolsó nyári hónap még megannyi programmal vár a fővárosban. Az eheti blogban összeszedtük azokat, amiket mi biztosan meglátogatunk!

Pro tipp: Legyen szem előtt, ami érdekel! Az alábbiak közül a dátumozott eseményeket írd be planallodba, így akár egy spontán program is lehet belőle, még ha elsőre ütközik is valamivel!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Zugligeti libegő

A zugligeti völgyállomástól egy kellemes 15 perces út vezet a libegőn a János-hegy tetejére, ahol a kilátón túl egy kellemes sétát is tehetünk a Normafáig. Kiváló helyszín piknikezéshez, a gyerekeket egy nagy játszótér is várja! Pro tipp: a rétes kihagyhatatlan a Normafánál!

Augusztusi nyitvatartás: 10:00 – 19:00
Felnőtt jegy: 2000 Ft
Gyermek jegy (3 – 11 év): 1000 Ft
(A jegy két utazásra jogosít tetszőleges irányban. Amennyiben csak egy utazás valósul meg, abban az esetben a vásárlás napjától számított egy évig még egy egyirányú utazásra van lehetőség.)

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Budapest

Római part

Duna, lángos, hekk, fröccs. Kell ennél több? Maximum a biciklid, ha egy teljes „római vakációra” vágysz. Pro tipp: tekerjetek át szembe a Népszigetre az Újpesti vasúti hídon, ahol a Kabinban techno és chill house dallamok várnak akár már délutántól!

Fotó: Szimpla Háztáji Piac Facebook

Piacra fel: Szimpla Háztáji Piac

A budapesti romkocsma negyed leghíresebb helyszíne minden vasárnap átalakul: már 10 éve vonzza vásárlók ezreit a Szimplakerti Háztáji Piac, ahol autentikus, ellenőrzött termelők hozzák el finomságaikat hétről hétre.

Nyitva tartás: minden vasárnap 9-15-ig
Cím: 1075 Budapest Kazinczy u. 14.

Fotó: Czakó Termelői Piacz Facebook

Piacra fel: Czakó Termelői Piacz

Termelői piac a Tabán legöregebb házának kertjében a Czakó Kertben, a megannyi magyar termelő mellett különleges eseményekkel, mint a lángossütés, amivel ezen a héten szombaton is készülnek!

Piacz Nyitvatartás:
minden szombaton: 8:00 – 14:00,
vasárnap: 9:00 – 14:00
Helyszín: 1016 Budapest, Czakó utca 15.

Lángosozós Czakó Piacz Esemény

Middle East Food Festival

A Botellón Terasz az elmúlt időszakban több hedonista eseménynek is helyt adott: mexikói food fiesta, gin fesztivál, augusztusban pedig elhozzák a a Közel-Kelet híres ízkavalkádját és hangulatát többek között olyan éttermekkel mint a Mazel Tov, Hummus Bar és a Ping- és Dobrumba testvériség. Mi biztosan ellátogatunk!

Dátum: Augusztus 11-13

Részletek és programok

Borpiknik a Westend tetőkertben

A múlt hónap sikeres Gin and Jazz fesztiválja után augusztusban a boroké a főszerep! Kiváló borok, magyar borászatok, finom ételek és koncertek várnak a 4 napos fesztiválon.

Pro tipp: eddigi fesztiváltapasztalataink azt mondják az első nap mindig kevesebben vannak.😉

Helyszín: Westend Tetőterasz
Dátum: Augusztus 4-7

Részletek és programok
Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Chinatown Terasz 2022

 Idén 10. éve vár a Chinatown Terasz, az ázsiai street food éjszakai piac, ahol a legautentikusabb kínai street foodokat fedezhetitek fel! „10 konténerbüfé készíti az autentikus ázsiai street food ételeket hatalmas választékban. Megtalálhatók kifejezetten nyári specialitások, és olyan fogások, amiket Budapesten máshol nem kóstolhatsz: kínai faszenes grill, kínai palacsinta, dim sum, teppanyaki, bubble tea, Tsingtao sör, és rengeteg egyéb finomság. Mintha csak Kínába utaztál volna.” olvasható az esemény oldalán.

A pro tippekhez ajánljuk a We Love Budapest beszámolóját, ahol tuti tippeket adnak, hogy melyik helyen mit érdemes kóstolni!

Nyitva tartás: minden este 17:00 – 23:00
Helyszín: 1107 Budapest, Jegenye u. 30.

Pro kóstolási tippekEseményről bővebben

+1 Jóga Jordán Adéllal

Ha egy kis szellemi és fizikai felfrissülésre vágysz, látogass el a Budapest Parkba augusztus 8-án este, ahol Jordán Adél színművésznő tart jóga szeánszot. Adél 20 éve jógázik, 6 éve tart közös órákat. Dinamikus jóga, Adél saját chilles electro beat válogatásával. Itt tényleg kint hagyhatod a valóságot!

Kapunyitás: 17:30
Kezdés: 18:00

Részletek