[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image media=”1479″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”558484″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”979820″]Vége a júniusnak.  Újabb mérföldkőhöz érkeztünk.
Jól vagy? Hogy telt az elmúlt 6 hónapod? Úgy érzed, jó ütemben haladsz a januárban kitűzött célok felé? Frusztrálnak ezek a kérdések vagy könnyedén bólintasz mindegyikre?

A nagyvállatoknál bevett gyakorlat féléves értékelést végezni. Kiértékelni az eredményeket, a sikereket és a fejlesztendő területeket. Privát életünkben sajnos még mindig nem olyan egyértelmű, hogy nyomon kövessük és felülvizsgáljuk a történéseket, személyes fejlődésünket.

Mi szeretnénk arra bíztatni, hogy két sajtos-tejfölös lángos között a Balaton partján vagy egy légkondicionált kávéházban ülj le egy pár percre, vedd kezedbe planallodat és lapozd át. Nézd meg az elmúlt hónapok feljegyzéseit, a januárban kitűzött célokat, bakancslistát, anti-bakancslistát. Ugye, hogy mennyi minden történt?

A PlanAll éves tervezőkben június hónap végén megtalálod a negyedéves áttekintőt, ami remek mankó, de ha bizonytalan vagy, hogyan fogj hozzá, összeírtuk 3 pontban, miket érdemes végiggondolnod.[/vc_column_text][vc_column_text uncode_shortcode_id=”951846″]1. Sikerek

Az év legfontosabb eseményeinek összeírása igazán felüdítő. Elménk hajlamos megfeledkezni a sok kis apró, de fontos sikerről. Vedd elő a telefonodat is a planallod mellé. Lehet nem írtál fel pár dolgot, de képet készítettél róla. Amint elkezded átlapozni az oldalakat és visszapörgetni a galériádat, visszaáramlanak a pozitív élmények.

Ezek lehetnek munkahelyi/iskolai projektek, amiket sikeresen végigvittél. Személyes projektek, a barátaiddal töltött idő, a családdal töltött idő, az elolvasott könyvek stb.

Ne siesd el ezt a részt. Ismerd fel az örömforrásaidat és töltődj fel az emlékeidből. Amint realizálod, kik azok a személyek, akikkel boldog vagy és milyen szituációkban voltál a legelégedettebb, az év hátralévő részében törekedhetsz ezen személyek/tevékenységek megtartására.[/vc_column_text][vc_column_text uncode_shortcode_id=”192849″]2. Kudarcok -> Fejlesztendő területek

A sikerek kellő erőt és lendületet adnak ahhoz, hogy megnevezd életed azon területeit, amelyek még mindig figyelmet igényelnek.

Ezek lehetnek azok a dolgok, amelyeket félbehagytál, kapcsolatok, amelyek megromlottak, a munkád során felmerülő küzdelmek, a lehetőségek, amelyekkel nem éltél, vagy bármi más, ami eszedbe jut.

Az egyes kudarcok mellé írd fel azt is, szerinted miért történt, ki volt érte a felelős, hogyan tudnál a későbbiekben változtatni rajta, mi kell ehhez.[/vc_column_text][vc_column_text uncode_shortcode_id=”939270″]3. A következő lépés

Elérkeztünk a lista íráshoz! Ugye Te is imádod ezt a részt? Egy új érintetlen lista, csupa kipipálandó teendővel.

Vesd össze az előző két pontban összeírt sikereket és fejlesztendő területeket.

Legyen a listádon olyan tevékenység/esemény, ami örömet okoz, írd fel a teendőidet azokhoz a területekhez, amelyeken még dolgoznod kell. Természetesen új célokat is megfogalmazhatsz, amikre év elején még nem gondoltál. A körülményeink változnak, mi is változunk. Ez teljesen rendben van!

 

Fontos:

A listázásnak, akkor van értelme, ha az egyes cél, teendő mellé időpontokat, határidőket is társítunk.

A naptárad már a kezedben van. 😉 Váltsd tettekre a gondolataidat!

Ez egy nagyszerű alkalom a találkozók ütemezésére, emlékeztetők beállítására a telefonban, online rendelésre, tanfolyamra való jelentkezésre… ne hagyd, hogy alább hagyjon a lelkesedésed!

 

Kész is vagy! Jöhet a lángos! 😄

 

Csodás tervezésben és pihenésben gazdag nyarat kívánunk![/vc_column_text][uncode_share layout=”multiple” bigger=”yes” title=”TETSZETT A CIKK? OSZD MEG BARÁTAIDDAL!”][/vc_column][/vc_row]